Wat doet een Bachbloesem?

30-07-2023
Bachbloesem therapie voor Honden.

Een hond kan 'niet lekker in zijn vel' zitten. Er kunnen (gedrags)problemen zijn bij honden. (Gedrags)problemen zijn er nooit 'zomaar.' De hond heeft altijd een verhaal.

Een hond kan uit balans raken en vanuit deze disbalans reageren op bepaalde situaties, op jou, op de omgeving enzovoort. Wij benoemen dat als 'ongewenst gedrag'. Bachbloesem therapie kan je hond helpen weer emotioneel evenwicht te verkrijgen. Deze remedies kunnen echt bij zo ontzettend veel hulpvragen ingezet worden.


Enkele voorbeelden zijn:
Ongeduld.

Snel geprikkeld. Frustratie, wanhoop, verandering, (verhuizing, baby opkomst etc). Onzekerheid, schrikachtigheid, angst, overmatig aandacht vragen. Verwerken van trauma's. Rusteloosheid, altijd alert zijn. Gebrek aan concentratie. Bemoeizucht, nervositeit, overmatig blaffen.

Enzovoort. Het mooiste is wanneer iemand een remedie voor jou kan samen stellen die geheel op maat gemaakt is naar de hulpvragen die er liggen. Dit werkt vaak beter dan een kant-en-klare bloesemremedie of 1 enkele bloesem.

Gebruik de remedie altijd ter ondersteuning, niet als medicijn. Problemen, van welke aard dan ook, zijn vaak zo complex dat het niet goed is te denken aan het idee dat de Bach Remedie wel eens eventjes alles zal oplossen en wegnemen. Ze ondersteunen echter wel op een zeer hoog niveau. De negatieve gemoedstoestanden omzetten in een deugd is een proces dat door Bachremedies aangespoord worden. Echter kunnen de remedies dat niet alleen.
Er zal op alle andere gebieden ook iets moeten veranderen. Bachbloesems zijn een geweldige ondersteuning. Ze werken fantastisch.
Als er echter nog andere zaken zijn die problemen veroorzaken kan het zijn dat je nauwelijks tot geen verschil gaat opmerken. Dat betekent dan weer niet per se dat je hond er geen baat bij heeft.
het probleem kan veroorzaakt worden door zaken zoals:
Lichamelijke klachten. Geen verandering in de situatie verder Gebrek aan kennis van wat de hond nodig heeft. Niet aan de behoeften voldoen. Onderdrukking van het instinct. Niet zichzelf kunnen zijn. Als we geen mogelijkheden geven om de ware potentie van de hond naar boven te halen. Tekortkomingen niet aangevuld worden. Te weinig aandacht/liefde krijgen (zoals de hond dat nodig heeft) De hond een gebrek heeft aan 'blije' momenten (doen wat 'ie leuk vindt bijvoorbeeld) Er niet iets wordt veranderd in de onderlinge harmonie (in het gezin/in relatie met je hond etc). Gewoon even wat bloesems kopen in de hoop dat alles dan beter wordt is te kort door de bocht. Er zal iets moeten veranderen. Je hond geeft een verhaal aan. Dat is altijd complexer dan we denken. De hulpvragen die we met onze honden hebben is het zinvol dat er gekeken wordt naar het geheel. Een Bachremedie is dus geen symptoom bestrijding. Maar een herstelmiddel dat veranderingsprocessen ondersteunt. Vanuit het geheel naar je hond kijken is dus essentieel. Je hoop en verwachtingen leggen in die bloesems is te kort door de bocht. In feite doe je dan ook aan symptoom bestrijding. Mijn hond vertoont gedrag X ik los dat (hopelijk op) met bloesem Y.
Verdieping krijgen over wat je hond nodig heeft is essentieel. De oorzaken aanpakken. Weten op welke manieren er gewerkt kan worden. Maar vooral: weten waarom je hond doet. Niet doen aan symptoom bestrijding, maar de kern van het verhaal oppakken en je hond helpen!

Dat is ook wat we met lieve LIEVE gaan doen.

Een Labradoodle die steun en goede begeleiding nodig heeft. 

Lieve is een sterke krachtige hond met een eigen wil die ze dagelijks kenbaar maakt door veel en luidruchtig aandacht te vragen. Voor lieve gaan we een traject aan met energetische therapie aan huis en Bachbloesem therapie. Ook gaan we etherische olie bij haar inzetten om haar weer helemaal in balans te gaan krijgen. 
Samen met de eigenaresse krijgt Lieve extra begeleiding in een stukje opvoeding. 

Wordt vervolgd.

lieve groet Daniëlle🌻